top of page
Concrete

Am început proiectul Etiquess Business Class pentru a veni în întâmpinarea oamenilor valoroși pentru un angajator, ca să nu fie nimeni nevoit să învețe ,,din mers''.

Etiquess Business Class

Început

   
  When I was of your age, I desired to shine, as far as I was able, in every part of life; and was as attentive to my manners, my air, in company on evenings, as to my books and my tutor in the mornings.  These things are by no means trifles, they are of infinite consequence to those who are to be thrown into the great world and who would make a fortune in it.

,,

Lord Chesterfield

Philip Dormer Stanhope a fost un diplomat britanic care a trăit acum cca. 300 de ani. Numele său rămâne în istorie pentru cartea care l-a făcut faimos după moarte și care stă la baza întregului proiect Etiquess: ''LETTERS TO HIS SON - on the Fine Art of becoming a MAN OF THE WORLD and a Gentleman'' , constând într-o colecție de scrisori pe care le-a trimis fiului nelegitim pe parcursul a vreo 30 de ani, cu lecții de viață, comportament adecvat în societate, maniere și sfaturi pe care niciun tutore privat nu le-ar fi predat, pentru că ele se învață ''din mers'', din experiență.

Cursurile Etiquess Business Class nu sunt doar despre Eticheta în Afaceri ci despre știința comportamentului adecvat în general, despre o atitudine elegantă în general, despre oameni fermecători în general. Sunt lucruri pe care nu le învățăm în școală sau în familie, ci din mers.

Și din cartea Lordului Chesterfield.

Trainer

Elena Scherl Trailer.png

Elena Scherl

Certified International Business Etiquette Consultant 

and Cross-Cultural Specialist

Când am început să lucrez, acum vreo 14 ani, am venit pregătită pe piața muncii cu cunoștințe de literatură, istorie, filosofie și nenumărate alte noțiuni care țin de educația academică. Și cu bun-simț, cu asta am mai venit.

 

​Dar nimic din ceea ce am învățat pentru note  nu m-a ajutat să evoluez profesional. Evoluția mea profesională s-a datorat învățării ,,din mers'' la locurile de muncă și atitudinii deschise față de oricine a avut un sfat.

 

​Ca și mine, o mulțime de oameni din România dovedesc pe parcursul carierei  lipsuri care țin de comportamentul adecvat la un loc de muncă, cultura organizațională, stil personal, maniere la masă, diferențe culturale, abilități care în realitatea economică nu pot fi compensate de cunoștințele academice.

 

Sunt lucruri despre care nu vorbim deschis dar pe care le ignorăm total sau încercăm să le aflăm de la managerii cu vechime mai mare care cumva s-au descurcat. Sau din tutoriale.

Despre Trainer
certificate star.png

Certificare

Toate aceste experiențe au fost încununate de un training intensiv cu Minding Manners International - Europe's Leading International Etiquette, Finishing School, Protocol & Savoir-Vivre Consultancy, care s-a concretizat în obținerea titlului de ,,Certified International Business Etiquette Consultant and Cross-Cultural Specialist'' - la acest moment fiind singurul absolvent din România al acestui program.

minding manners International@2x.png

Companie

Etiquess este o companie înființată din dorința de a îmbunătăți radical mediul de afaceri din România - prin consultanță și training în eticheta de afaceri.

 

​De la felul elegant în care întindem mâna pentru un salut, până la cât de curat lăsăm în urma noastră scaunul unui avion după un zbor în scop de afaceri, până la rampele pentru persoanele cu dizabilități pe care o companie le instalează în sediul propriu - toate sunt mostre ale conștiinței și curtoaziei în mediul de afaceri din care vrem să vedem mai multe și pentru care am început acest proiect.

Despre Etiquess
De ce Etiquess

De ce Etiquess ?

Etiquess Table@2x.png

Training-urile oferite de Etiquess sunt menite să formeze o clasă de angajați desăvârșiți, capabili să-și ajute angajatorii într-un mod diferit și să-și înțeleagă clienții în mod diferit pentru că fiecare program  - Corporate - sau - Staff - este construit astfel încât să dezvolte aptitudini noi pe care oamenii le poartă cu ei în orice inițiativă viitoare.

 

Nu este vorba doar despre ,,teorie'' și învățarea unor ,,reguli'' ci despre știința comportamentului în general.​ Natura experiențială a training-ului face programele Etiquess Business Class deosebit de puternice deoarece utilizează ca exemple experiențe reale, trăite chiar în momentele acestea de angajatori și angajați în România legate de cultura muncii și relațiile cu angajatori, subordonați, parteneri de afaceri locali sau din alte țări, precum și resurse didactice și palpabile: călcăm cămăși, împachetăm valize pentru călătorii de afaceri, facem practică cu bețișoare chinezești, periem pantofi, mâncăm brânzeturi, desfacem sticle de șampanie, scriem bilete de mulțumire, criticăm gafe și facem prezentări pe teme neserioase.

bottom of page