• Elena

Kaiamo

Updated: Mar 24, 2020

Pentru:

- cină cu delegații străine cu care nu intenționăm să stăm la discuții serioase despre muncă.

- entertainment clienți (mai ales străini).

- team-building cu colegi din alte țări.


De ce:

- atmosferă upscale.

- decor contemporan cu elemente de folclor creativ integrate.

- meniu = motiv de mândrie națională.
Până de curand, de câte ori mă întreba cineva sau mă întrebam singură ,,unde să-i duc pe oamenii ăștia (invitați străini)?, răspunsul inevitabil era ,,Caru cu bere” sau ceva românesc, tradițional oricum. N-am nimic cu ,,Caru cu bere” (dimpotrivă), dar mă supăra că pentru mulți ani, părea cea mai la îndemână și cea mai sigură opțiune pentru un restaurant cu specific românesc care să impresioneze invitații - mai ales pe cei străini.

Mă bucur nespus să văd niște alternative și alternativele astea din ,,valul nou” de restaurante

românești sunt extraordinare (Also Mahala și Maize).

Mâncarea româneasca nu trebuie să fie mâncată mereu în același decor cu iz de han.

Nu că mi-ar fi rușine cu specificul decorativ românesc dar imi este rușine când văd niște interpretări kitchoase și când văd că mâncarea romaneasca este făcută terci de către niște restaurante cărora nu le pasă: servesc mâncare multă, cu multă sare ,,ca să ii dea gust” și fără vreo urmă de rafinament, creativitate sau pasiune. Câteodată chiar e bătaie de joc și de aceea am evitat să merg cu invitati din alte țări la restaurante cu specific românesc.


Deci ce facem când avem invitați niște oameni cu media de vârstă de +30 de ani, plimbați prin lume, care ajung în București și vor entertainment, vor să se distreze, vor sa iasă în cele mai bune locuri din oraș? Îi ducem la Kaiamo, unde elementele rustice apar doar presărate cu bun-gust prin decor sau meniu, unde există un sommelier (yaaaay!), unde serviciul este impecabil fără să fie pretențios, unde ne simțim ca acasă dacă acasă ar fi într-o familie educată, călătorită și care întâmplător gătește extraordinar.

Și apropo de gătit – ne ducem invitații străini acolo ca să ne lăudăm. Pentru că meniul este românesc-creativ, este românesc-modern, este românesc-rafinat. Sună bine și e gătit bine și oferă și o perspectivă asupra ,,noii Românii”, asupra unui specific de gândire nou, civilizat, responsabil, pro-european. Atmosfera e faină, bucătăria deschisa arată bine,

echipa arată bine, uniformele arată bine și ai impresia încă de la intrare că vei avea parte de o experiență bună.

Este un restaurant care ar putea foarte bine să fie in orice altă capitală europeana și la care mi-aș face rezervare în orice călătorie în capitala respectivă dar ce bine că este in București!