• Elena

Kunnai

Updated: Mar 24, 2020

Pentru:

- invitați din țări europene cu bucătării internaționale faimoase (i.e. francezi și italieni) pe care trebuie să-i surprinzi cumva (că prea li s-a urcat la cap că la ei e cea mai bună mâncare, pionierat, școli tradiționale de bucătari, etc).

- când vrei să cumperi compania cuiva sau să angajezi cel mai bun om din industrie (care deja lucrează pentru altcineva..).

- mese de afaceri cu oameni care iau decizii în companiile lor sau care influențează cumva afacerea ta (bancheri / avocați / arhitecți / specialiști în relații publice / etc).

De ce:

- atmosferă ,,downtown'' din hub-uri financiare globale, locul ăsta ar putea fi oriunde in Manhattan sau Singapore.

- un loc în care mergi cu încredere pentru că nu s-a lăsat pe ,,tânjală'': aceleași rețete preparate foarte bine, aceleași ingrediente delicioase, aceiași ardei iuți de la mama lor (mama lui Anne, proprietara, de fapt) de la început.

- ospitalitate asiatică.Pot să fiu sentimentală când vine vorba de restaurante. Mâncarea din Sud-Estul Asiei este greu de cuprins în cuvinte (sunt vreo 650 de mil. de oameni și rețete acolo) pentru că e incredibil de sofisticată, chiar și la colțurile străzii, iar eu trăiesc pe Pământul ăsta ca să încerc rețete asiatice. Și când a apărut Kunnai în București, înainte de valul acesta nou de restaurante faine din ultimii doi-trei ani, mi s-a părut o inițiativă extraordinară și le-am rămas fidelă de atunci pentru ocazii personale importante dar mai ales pentru când vreau să tratez pe cineva bine în mediul de afaceri.

E un loc energetic - (au și bucătăria deschisă și se muncește pe brânci acolo) dar elegant, care permite discuții discrete, oamenii nu stau înghesuiți și creează pur și simplu o impresie bună încă de la început, de la meniuri, la decor, la uniformele ospătarilor (care sunt cam aceiași dintotdeauna, semn - cel puțin pentru mine - că sunt mulțumiți aici și chiar se vede și în serviciu).

Este un restaurant foarte cool, premium dar nu pretențios, unde nu numai că poți mânca bine, dar înveți o lecție despre multiculturalism, despre obiceiurile și istoria unor oameni veniți de departe, prin ceea ce pun în farfurie.

Cineva a spus odată ,,carnea are același gust peste tot dar mirodeniile unei regiuni au darul să ne transporte instant acolo.'' Cam așa e cu Kunnai.Kunnai - Strada Copilului, 6-12 (Domenii Park), București 012178, Romania