top of page
  • Writer's pictureElena

Zborul pentru muncă

Updated: Mar 25, 2020


Călătoriile cu avionul în scop de afaceri au ajuns ceva banal astăzi. Azi suntem în București, mâine avem prânz cu niște oameni în Bruxelles, mâine seară tot în București. Și atunci cei mai mulți dintre noi (nu numai noi, oricum) nu conștientizează că felul în care abordăm călătoriile în scop de afaceri, indiferent de durata zborului, transmite un mesaj enorm despre felul nostru de a fi ca oameni, ca angajați și ca reprezentanți ai companiei care ne trimite acolo. Dacă compania plătește pentru o călătorie atunci felul în care ne comportăm pe durata călătoriei, felul în care ne prezentăm, ceea ce purtăm, geanta pe care o cărăm, tot ceea ce lăsăm sau nu lăsăm în urma noastră pe scaunul asignat se reflectă asupra companiei.

E tentant să vrem să fim super-confortabili când suntem trimiși umdeva pentru o întâlnire anume și atât. Dar o cămașă creează ușor o prezență mai ,,pusă la punct'' decât un tricou, o geantă bună (aprobată pentru cabină) e mai ușor de transportat decât un ghiozdan + gentuță + portofel în buzunar și altele, iar să strângem după noi la aterizare chiar nu ne costă nimic. Atenția aceasta la confortul celor din jur, a echipajului, a celor care stau la coadă în urma noastră cu eforturi minime are efecte imens pozitive pentru imaginea personală și pentru bunul mers al lucrurilor în general.

În plus, nu se știe niciodată cu cine ne mai întâlnim prin aeroporturi, s-ar putea să fie chiar omul cu care urma să avem întâlnirea aceea serioasă la destinație.





bottom of page